Dynamo Retail Group, ENRA, Batterytester en Innovam slaan de handen ineen

dinsdag 01 oktober 2019 09:00

Dynamo Retail Group en ENRA bieden de formulewinkels Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ een ‘5 jaar garantiepakket’ voor elektrische fietsen. De standaard fabrieksgarantie van 2 jaar wordt verlengd naar 5 jaar. Ook Batterytester en Innovam haken aan bij de samenwerking.

De verlengde garantie geldt ook voor zogenaamd ‘abnormaal capaciteitsverlies’ van een e-bike accu. Om de capaciteit van een e-bike accu te bepalen, werkt Dynamo Retail Group samen met producent van testapparatuur Batterytester. Dynamo Retail-leden kunnen een opleiding volgen bij Innovam, het opleidingsinstituut voor de tweewielerbranche. De aangesloten detaillisten leren hier alles op het gebied van e-bike accu technologie en de werking van de Batterytester. Veel Dynamo Retail-leden hebben reeds gebruik gemaakt van de speciale tarieven voor zowel een Batterytester als opleiding bij Innovam.

Dynamo Retail: accutest levert toegevoegde waarde
Naast de voordelen van een 5 jarig garantiepakket, biedt een Batterytester en een opleiding bij Innovam de leden nog meer toegevoegde waarde. Jeroen Schrijver van Dynamo Retail Group: “Het verlenen van service wordt steeds belangrijker. Consumenten krijgen steeds meer kennis. Doordat onze leden nu gebruik maken van een Batterytester kunnen ze sneller een diagnose stellen. Dit leidt tot besparingen in de werkplaats. Tevens kan de ondernemer door middel van een testrapport de klant duidelijk maken wat de kwaliteit van een accu is, hierdoor is er geen discussie meer.”

Innovam: accu is complex, kennis betekent meerwaarde
Roel Postma van Innovam: “De accu van een elektrische fiets is een van de meest gecompliceerde onderdelen. Kennis van e-bike accutechniek is een meerwaarde voor een rijwielhandelaar en met deze opleiding zal men klanten beter kunnen adviseren.”

Dankzij het testen van accu’s zal de verkoop van tweedehands e-bikes zal vlotter verlopen, omdat de nieuwe eigenaar weet wat hij koopt dankzij een duidelijk testrapport.

Testrapport gebruiken bij indienen van claims bij ENRA
Door gebruik te maken van een Batterytester kan, in geval van aanspraak op de verzekering, het e-bike accu testrapport digitaal naar verzekeraar ENRA worden gestuurd. Op basis van dit testrapport kan een oordeel over de betreffende accu worden geveld. John Dekker van Batterytester vertelt: “Er worden helaas nog steeds veel e-bike accu’s onnodig vervoerd. Van de rijwielhandelaar naar de fabrikant en terug. Door e-bike accu’s op locatie te testen, leidt dit tot hogere efficiency. Niet alleen tijd en kosten worden bespaard, maar het heeft ook een positief effect op het milieu. Het versturen van gebruikte e-bike accu’s vormt daarbij tevens een veiligheidsrisico en dient te voldoen aan ADR-richtlijnen.”

« Terug