Peter Terlouw Tweewielers wordt eerste ‘experience’ winkel van Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’

vrijdag 25 januari 2019 15:50

Barendrecht, 25 januari 2019 - Dynamo Retail Group (DRG) heeft de intentieovereenkomst getekend met de directie van Peter Terlouw Tweewielers en de omliggende franchisenemers van Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’, voor de overname van de aandelen van Peter Terlouw Tweewielers BV. Komende week volgt een due diligence onderzoek om te komen tot een definitieve overname.

Onderdeel van de category management en omnichannel strategie van DRG is de consument in experience winkels het complete geselecteerde multibrand assortiment van de formules te kunnen tonen met uitgebreide mogelijkheden om de producten te testen. Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ ondernemers werken al geruime tijd met een geavanceerd CRM systeem waarin het onderhoud en diverse services voor de consument zijn geregeld. Een experience winkel zal de samenwerkende omliggende winkels in staat stellen om de klant nog beter en sneller te bedienen.

Sinds de oprichting van DRG in 2014 heeft DRG grote stappen gezet om haar rol voor de aangesloten ondernemers en contractleveranciers verder te verbeteren. Zo speelt het in 2014 gelanceerde category management systeem met een omnichannel benadering inmiddels een toonaangevende rol met meer dan 400 deelnemers.

Maarten de Vos, algemeen directeur Dynamo Retail Group, ziet de start met experience winkels als een logische volgende stap. “De tweewielerbranche is aan grote veranderingen onderhevig. Door de opkomst van e-bikes ontstaan veel nieuwe merken en daardoor herijken bestaande leveranciers hun distributiestrategie. Wij zien experience winkels als een antwoord en uitstekende oplossing om de samenwerking met onze ondernemers en leveranciers te intensiveren, waarbij we beide partijen bestendigheid bieden.”

De winkel van 2.950 m² van Peter Terlouw Tweewielers zal als flagshipstore en experience center gaan fungeren voor de leden van DRG, waarbij de omliggende franchisenemers van de formules Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ aandeelhouder zullen worden. In samenspraak met de omliggende formule ondernemers, binnen een straal van 25 kilometer om Barendrecht, heeft DRG de plannen hiervoor besproken met als voorwaarde dat minimaal 15 ondernemers in gelijke mate zullen participeren. Vanaf vorige week konden de ondernemers de intentieovereenkomst tekenen voor participatie. Inmiddels is aan de gestelde minimum grens voldaan.

De economische overdrachtsdatum van de aandelen is op 1 januari 2019. Peter Terlouw en Marc Kranendonk hebben zich bereid gevonden om voorlopig aan te blijven als management van de nieuwe experience winkel. Marc Kranendonk: “Als Peter Terlouw Tweewielers hebben wij een regiofunctie weten te ontwikkelen en zijn we al jaren aangesloten bij Dynamo Retail Group. Wij zien dit als een hele mooie stap om de winkels van Dynamo in de regio nu aan te sluiten op onze winkel. Dit lijkt ons een ideale manier om de klanten in de regio goed te bedienen. Voor ons de manier om de puzzel af te maken.”

DRG denkt met circa 10 tot 12 experience winkels een landelijk dekkende oplossing te bieden en overweegt ook uitbreiding naar België.

« Terug