Welkom bij de club! Bike Totaal Kruijswijk Tweewielers

woensdag 14 februari 2018 12:03

In 2009 nemen Wim en Celine Kruijswijk een rijwiel- en bromfietshandel over in Castricum. Nu, 9 jaar later, is de winkel Kruijswijk Tweewielers gedoopt en is er 200 m2 aan fietsplezier te vinden.

De passie voor fietsen begon al jong bij Wim: “Op mijn 15e ging ik op zaterdag werken bij BvD Tweewielers in Amsterdam. Later ben ik de opleiding tot fietstechnicus gaan volgen. Ik ben vervolgens uitgegroeid tot filiaalmanager in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer. Mijn droom is echter altijd geweest om een eigen fietsenzaak te hebben.” Deze droom heeft Wim uiteindelijk samen met Celine waar kunnen maken in 2009. In de winkel werken nu in totaal 4 mensen: Celine is vooral voor de administratie, winkelinrichting en waar nodig verkoop in de winkel, Wim, Marcel en Thomas zijn allround in de werkplaats en op de winkelvloer.

Er zijn vele soorten stadsfietsen en stads-sportief fietsen, e-bikes en kinderfietsen te koop in de winkel in Castricum. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het kopen van een rollator en het slijpen van schaatsen. Van de verkoop en reparatie van bromfietsen en scooters is begin 2018 afscheid genomen. Kruijswijk Tweewielers richt zich nu vooral op recreatieve fietsers. Dit sluit aan op het fietsklimaat in deze plaats. “In Castricum hebben we veel recreatieve en sportieve fietsers. Het duingebied is natuurlijk een geweldige plek om te genieten van de natuur en hoe kan dit nou beter dan op de fiets! Castricummers zijn wel vooral mooi weer fietsers.” In de zomer komen er ook veel toeristen fietsen huren bij Wim en Celine.

Kruijswijk Tweewielers is al sinds 2016 aangesloten bij Dynamo als inkooplid. Februari 2018 is de winkel Bike Totaal formulelid geworden. Wim: “De diensten en faciliteiten die door Bike Totaal worden aangeboden, spraken ons zeer aan. Waaronder het fietspaspoort, de extra garantie voor e-bikes en de marketing en reclame die door Bike Totaal zeer goed uitgevoerd wordt, zullen ons veel ondersteuning bieden.”  Wim en Celine willen de webwinkel de komende tijd extra aandacht geven. Daar ligt volgens hen een deel van de toekomst van de fietsenbranche.

« Terug