Dynamo Retail Group en Urban Arrow gaan samenwerken

dinsdag 31 maart 2020 17:15

Per 1 april wordt Urban Arrow contractleverancier van Dynamo Retail Group (DRG). DRG is vertegenwoordiger van meer dan 830 fietswinkels in Nederland, België en Duitsland en heeft met Urban Arrow de marktleider in het cargosegment in huis gehaald.

Sterk en kwalitatief merk
DRG heeft een sterke focus op haar contractleveranciers. Mede hierdoor is de omzet bij deze merken de afgelopen jaren hard gegroeid. Zo groeide de inkoopomzet van de contractleveranciers in Nederland, België en Duitsland in 2019 met maar liefst 25%. Niels Jonker, category manager fietsen bij DRG, vertelt dat door de enorme vlucht die het cargosegment de afgelopen jaren heeft genomen ook de vraag naar samenwerking met een A-merk in dit segment sterker werd. “De keuze voor de absolute marktleider was een te verwachten gevolg. Een hoogwaardig merk als Urban Arrow past uitstekend op de lijst met kwalitatieve merken waar Dynamo Retail Group mee samenwerkt”, aldus Jonker.

Focus op kwaliteit en service
Volgens Jonker kun je maar één conclusie trekken wanneer je naar de cijfers kijkt. “Urban Arrow steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Je hebt hier overigens geen cijfers voor nodig: het straatbeeld, in met name grotere steden, zegt genoeg: veruit de meeste cargo bikes zijn van Urban Arrow. Ook als je kijkt naar kwaliteit, rijeigenschappen en de veiligheidseisen is Urban Arrow het merk wat je in de winkel wilt hebben staan. Onze ondernemers staan voor kwaliteit en daarom is een samenwerking met Urban Arrow een logische stap.”

Henning Thomas, Director Business to Dealers: “We hebben uitstekende ervaringen met DRG aangesloten dealers die al langer zaken met ons deden. Nu wordt de samenwerking met DRG leden contractueel verstevigd wat een logisch vervolg is hiervan. Wij kijken dan ook uit naar een productieve samenwerking en, waar mogelijk, uitbreiding van ons dealernetwerk binnen de DRG dealers.”

« Terug