World of Bikes haalt fietsgevoel van buiten naar binnen

World of Bikes_01.jpgmaandag 05 juli 2021 11:36

World of Bikes in Barendrecht is verbouwd en nu officieel geopend. Wie bij World of Bikes binnenkomt ziet meteen de eyecatcher van de winkel, een boom van zes meter hoog die de grote ruimte een echte buitensfeer geeft. Dat is ook de insteek van het concept bij World of Bikes: het fietsgevoel van buiten naar binnen halen.

World of Bikes_extra 02 World of Bikes_extra 05

Het interieur van de winkel is in twee maanden compleet verbouwd. Yvette Wesdorp, visueel adviseur bij Dynamo Retail Group, heeft samen met Winfred Piek die het logistieke gedeelte voor zijn rekening nam, de gehele verbouwing begeleid. “Allereerst hebben we de ruimte opnieuw verdeeld, waarbij de werkplaats een belangrijke logistieke verandering heeft ondergaan. Klanten kunnen straks met een wachtrijsysteem heel duidelijk zien wanneer ze aan de beurt zijn. Hierdoor heeft de klant geen wachtrijstress en kan hij zijn fiets op de daarvoor bestemde parkeerplek zetten en rustig wachten met een kopje koffie of thee. Voor een nog aangenamere beleving tijdens het winkelen, is beneden een koffietafel ingericht en kan men op de eerste verdieping op het grote terras gaan zitten. Op dezelfde etage is een meethoek ingericht, waar de klant een fiets- en zadelmeting kan laten uitvoeren. Ook kan de klant zich uitleven op één van de twee Wahoo trainers.”

World of Bikes_extra 03 World of Bikes_extra 01

In de 2950m2 grote showroom van World of Bikes staat een groot assortiment A-merk stadsfietsen, sportieve fietsen, e-bikes en kinderfietsen. Arno Grund, vestigingsmanager van World of Bikes: “Onze vakmensen staan iedere dag klaar om te helpen bij het vinden van het juiste product. De uitgebreide werkplaats met Shimano Service Center en gespecialiseerde fietstechnici zorgen ervoor dat de fiets in perfecte staat wordt afgeleverd. Ook voor onderhoud aan de fiets staan deze specialisten klaar, voor optimaal fietsplezier. Belangrijk is om de fiets ook thuis goed te onderhouden, daarom krijgt elke klant (zolang de voorraad strekt) nu als openingsactie een Cyclon setje mee.”

World of Bikes_02 World of Bikes_extra 04

Powered by Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’
World of Bikes is een samenwerking tussen Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ ondernemers uit de omgeving van Barendrecht en is een verlengstuk van deze winkels. De participerende ondernemers vind je terug aan de Wall of Fame. De samenwerking tussen de formules zorgt voor een regiofunctie, waarbij in de grote winkel van World of Bikes - naast een groot assortiment onderdelen en accessoires - alle fietsen te zien zijn. De fietsen kunnen hier worden getest én gekocht. Na aankoop haalt de klant de fiets op bij World of Bikes of bij zijn of haar vertrouwde Bike Totaal of Profile ‘de Fietsspecialist’ winkel in de buurt, waar de fiets rijklaar is gemaakt en waar ook de verdere service wordt verleend.

World of Bikes_03 World of Bikes_01

« Terug