Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ bundelen krachten en gaan samen verder onder formulenaam Bike Totaal

18-04-2023 13:33 18-04-2023 13:33

MicrosoftTeams-image (192)

Vandaag hebben we tijdens een bijeenkomst met onze ondernemers in Spant! onze nieuwe formule toegelicht. Om in te spelen op de veranderingen in de markt en bij de consument, gaan we de krachten van onze twee uiterst succesvolle formules Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ bundelen en samen verder onder één formule met de naam: Bike Totaal.  

Een formule waarbij we bewust kiezen voor de balans tussen een centrale belofte aan de consument en de kracht van lokaal.  

We zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuwe, eigentijdse visuele identiteit (huisstijl) voor Bike Totaal. Dit omdat we ons, naast onze huidige klanten, specifiek willen richten op een nieuwe klantgroep - jonge, ondernemende gezinnen met brede mobiliteitsbehoefte. Vanaf januari 2024 willen we onder de formulenaam Bike Totaal (in combinatie met de lokale winkelnaam) communiceren naar de consument.  

Een sterke formule waarbij we uitgaan van de klant  
Dit doen we om aan te sluiten op de veranderingen in de markt en bij de consument. Door trends als duurzaamheid, mobiliteit en de focus op gezondheid is een hoofdrol weggelegd voor de fiets. Tegelijkertijd zien we dat de fietsmarkt professionaliseert en volwassen is geworden. Maar ook de klant verandert: heeft een druk leven, vindt een fiets superrelevant, maar complex en wil of kan er minder zelf aan sleutelen dan vroeger. De vraag naar service en onderhoud neemt daardoor alleen maar toe. En daar spelen wij op in. 

Onze plannen met de formule zijn ons gezamenlijke antwoord op deze veranderingen. Door samen te professionaliseren en ons verder te ontwikkelen, willen we een duurzame en stevige positie voor de zelfstandige fietsvakhandel in Nederland blijven bieden. 

Focus op service en onderhoud 
In de nieuwe formule gaan we, naast een sterk kernassortiment, de nadruk leggen op service en onderhoud. Met onze focusmerken die in alle formulewinkels zullen staan, gaan we een intensievere, strategische samenwerking aan. Mooie voorbeelden hiervan zijn de recente partnerships met Cube en Batavus, en Dutch ID waar we al langer mee samenwerken. Daarnaast zetten we een volgende stap in een sterk serviceconcept voor de klant.  

« Terug