Re-branding van Bike Totaal én Profile 'de Fietsspecialist’ winkels van start

dinsdag 07 november 2023 16:16

PHOTO-2023-11-07-13-45-56

FEESTELIJKE OPENING VAN EERSTE BIKE TOTAAL-WINKELS NIEUWE STIJL

Vandaag vindt de feestelijke opening plaats van de eerste twee winkels in de nieuwe huisstijl van Bike Totaal. Het betreft Bike Totaal Hafkamp in Twello (voorheen bekend als Profile Hafkamp) en Bike Totaal van Oudenaarden (voorheen Profile van Oudenaarden). Consumenten kunnen vanaf nu geleidelijk kennismaken met de vernieuwde Bike Totaal-formule én de frisse, nieuwe huisstijl die daarbij past.

Begin dit jaar kondigde Herman Bramer, CEO van Dynamo Retail Group, aan dat succesformules ‘Profile de Fietsspecialist’ en Bike Totaal hun krachten bundelen. Met de vernieuwde Bike Totaal- formule wil Dynamo, naast hun bestaande klanten, ook jonge, ondernemende gezinnen aanspreken met hun hoogwaardige assortiment fietsen in combinatie met een niet te evenaren service dichtbij. Met de keuze voor één krachtige formule speelt Dynamo in op de veranderingen in de markt. De populariteit van fietsen groeit gestaag door aandacht voor duurzaamheid, mobiliteit en een grotere focus op gezondheid.

Onderscheidend in de markt
 “Om onze nieuwe Bike Totaal-formule te benadrukken, hebben we een nieuw logo en eigentijdse huisstijl ontwikkeld die perfect past bij wat we willen uitstralen. De kleur geel symboliseert vitaliteit, groei en optimisme; waarden die nauw verbonden zijn met Bike Totaal. Zowel onze ondernemers als wij zijn heel verheugd met het resultaat: warm, van deze tijd en onderscheidend in de markt. Vrij naar een kunstwerk van Picasso kun je in het nieuwe logo een stuur, zadel en wiel herkennen. Maar vooral is het een sterk beeldmerk dat in alle vormen zijn kracht behoudt. Of je het nou plaatst op een gevel, spatbord of social media,” aldus Herman Bramer. Ontwerper van de nieuwe Bike Totaal-huisstijl is Fred Kramer die eerder verantwoordelijk was voor de merkidentiteit van onder andere HEMA, Sligro en Welkoop.

Trots
Olaf Bevers van Bike Totaal Hafkamp is heel blij met de nieuwe uitstraling van zijn winkel: ”Mooi he? Natuurlijk is een nieuwe naam even wennen, maar we zijn vol overtuiging meegegaan in de nieuwe Bike Totaal-formule. Wij denken dat het goed is om samen op te trekken en ons meer te richten op een jonger publiek. We zijn dan ook trots dat we als een van de eerste winkels zijn omgebouwd.”   

De re-branding van deelnemende Bike Totaal-winkels verloopt gefaseerd. De verwachting is dat alle winkels van de formule in februari 2024 zijn omgebouwd.

« Terug